YAHYAKAPTAN TANITIM

28 Aralık 2014 Pazar

Elektronik Kent Müzesi-İzmit

Kocaeli'de, sanayi kenti kimliğinin her gecen gün bir kültür kenti kimliğine dönüşmesi yolunda önemli projelere imza atılmaktadır. 

İzmit'in tarihindeki kültür medeniyetlerinin, başta bu kentte yaşayanlar olmak üzere, kenti ziyaret edenler tarafından da anlaşılabilmesi için dijital kent müzesi kurulmuştur. 

Ziyaretçilere kentin tarihi hakkında doyurucu bilgiler verecek donanıma sahip bu müze, 5000 yıllık tarihe tanıklık eden İzmit için, bu birikimini yansıtacak bir platform olmaktadır. Dijital görüntüleme tekniklerinin yer aldığı müzede, 6 farklı ekrandan yapılan yayınlarla, sistemdeki bilgi kioskları sayesinde Türkçe ve İngilizce olarak bilgiler aktarılmaktadır.

İzmit'i hiç tanımayan birisi müzeye geldiğinde, bir rehbere ihtiyaç duymadan, kentin tarihsel, kültürel, sosyolojik ve fiziki özellikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olabilmektedir. 

İzmit'in 1 milyon 350 bin ölçekli bir maketinin de yer aldığı dijital kent müzesinde, kente sembol olmuş Saat Kulesi, Fevziye Camii., Eski Tren Garı, Av Köşkü, Kapanca Sokak gibi tarihi yapıtların maketleri ile liman kenti İzmit'in tarihi tersanesini yansıtan gemi maketlerini de görmek mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder